Bruno Ninaber

//Bruno Ninaber
Collectie

Categorie:

Ontwerp: Bruno Ninaber

Beschrijving

Bruno Ninaber is een veelzijdige ontwerper met een enorm oeuvre. Zijn designs springen in het oog en worden over de gehele wereld geprezen. Een horloge van Bruno Ninaber is zowel tijdloos als eigentijds én daarom ontzettend bijzonder.

Bruno Ninaber horloge

Een Bruno Ninaber horloge herkennen is eenvoudig. De ontwerpen van deze horloge designer kenmerken zich door hun eenvoud, zonder poespas en overtollige tierelantijnen en zijn zowel strak als tijdloos. Het horloge komt dankzij het minimalistische design altijd tot zijn recht en zal nooit uit de mode raken of gaan vervelen.

Bruno Ninaber

Bruno Ninaber is de oprichter en het creatieve brein van Studio Ninaber dat sinds 1971 bestaat. Bruno is werkzaam als industrieel vormgever en focust zich op het ontwerpen van unieke, praktische voorwerpen. Vanuit zijn studio werkt hij voornamelijk in opdracht.

Naast zijn sieradencreaties is Bruno Ninaber voornamelijk bekend van zijn ontwerp voor de Nederlandse gulden, de afbeelding van de Nederlandse euromunt en de fluorescentielamp. Ook was hij de allereerste ontwerper die een titanium horloge ontwikkelde (1984).

Ontwerpen die in het oog springen

Dat de ontwerpen van Bruno Ninaber uniek zijn, staat buiten kijf én dat geldt ook voor de horloges. Zijn ontwerpen zijn dan ook niet enkel te koop, maar worden tevens tentoongesteld in diverse gerenommeerde musea zoals het Museum of Modern Art (MoMa) in New York en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Bruno Ninaber halshorloge


In de jaren 70 ontwierp Bruno Ninaber het bekende halshorloge, dat tot op de dag van vandaag erg geliefd is. Het halshorloge kan zowel om de hals als zakhorloge gedragen worden, zodat de polsen vrij zijn. De samenstelling van rubber en aluminium is kenmerkend voor de ontwerpen van deze vormgever.

Atelier Goldline en Bruno Ninaber

Bent u op zoek naar een horloge dat een kunstwerk op zichzelf is, dan is een horloge van Bruno Ninaber een uitstekende keus. Bij atelier Goldline vindt u een ruim assortiment Bruno Ninaber horloges die u in ons atelier in de Bossche binnenstad kunt bewonderen. Wilt u de horloges graag online bekijken, dan kan dat via onze webshop.